dilluns, 22 de febrer de 2016

Diumenge, 21 de Febrer del 2016

Les Planes d'Hostoles - poble vintage-.

Per què m'agraden tant les Planes d'Hostoles? M'encanta la seva arquitectura, els seus carrers, les seves cases... Com a localitzador d'anuncis de TV, com a fotògraf, no emeto un judici fútil. He patejat moooolt de país a la recerca de llocs impressionants per rodar.

Per la majoria de la gent, un poble bonic és aquell que manté, al meu parer, unes característiques de clixé. Cases de pedra, uniformes, pocs elements contemporanis... Una postaleta vaja. No dic que no siguin bonics, però tampoc puc dir que siguin molt reals. Alguns d'ells han agafat fama per la visita dels turistes, i pels turistes mantenen els clixés.

Les Planes d'Hostoles és un poble que sembla que va créixer molt als anys 60's i 70's. Aquest període li dóna unes característiques molt peculiars al poble. Hi ha molta riquesa de materials de construcció, en la planta i la forma de les cases, gran diversitat en els guarniments.


En fi, si Els Hostalets d'en Bas és bonic per la homogeneïtat, la tradició, la simetria,  l'arquitectura tradicional rural.... Les Planes d'Hostoles és bonic per la seva asimetria, per a dur elements de construcció moderns al camp, pel contrast. Les Planes d'Hostoles és un poble vintage.

1 comentari:

  1. Ep, hola.
    Hauré de contrastar-ho personalment i fer-me'n una opinió pròpia.

    podi-.

    ResponElimina