dissabte, 27 d’agost de 2016

... al Santuari del Far. - Agost 2016 -

Avui he anat de les Planes d'Hostoles al Santuari del Far. Era una cita pendent però ineludible.

Sortida: Les Planes d'Hostoles (LPH). 370 m. sobre el nivell del mar. Hora: 10.00 am
Destí: El Santuari del Far. 1.112 m. sobreel nivell del mar. Hora: 12:35 pm aprox.

Així doncs, és una excursioneta però el desnivell és considerable. Jo he tardat unes dues hores i mitja per pujar (tranquilament) i una hora i mitja per baixar doncs m'esperaven per dinar,

El meu camí comença a la banda est del camp de futbol d'LPH. Allí surt una carretera que deriva en camí al arribar a unes masies de turisme rural. La carretera deriva en camí i puja fins a la masia de la Xuriguera. -abans passa per una altre masia-.


Un cop arribats a la Xuriguera, girar rera el paller a l'esquerra i després d'un petit prat enfilar per un camí de muntanya. Hi ha alguna indicació i alguna pedra pintada indicant el camí. Si s'enfila bé, no té pèrdua.

El camí es torna més costerut conforme s'arriba al final. Tot al ombra i pel mig d'un bosc ombrívol i dens. Quasi al final, quan s'arriba a les penyes altes, el camí sembla empedrat per titans per facilitar-nos la pujada. Quins ancestres aquests que a més de construïr santuaris dalt de les muntanyes empedraven els camins...Al final em fet 742 m. de desnivell. Però al Santuari tenim unes vistes esplèndides i un bar restaurant on recuperar les proteïnes perdudes.


Això si, cal tornar a baixar si no us espera ningú.

1 comentari:

  1. Un bon temps has fet, penso. Per a ser l'agost, té mèrit, doncs seria més aviat una sortida de tardor, aquesta.

    podi-.

    ResponElimina